Zijn er hondenpuzzels van duurzaam materiaal?

Het antwoord op die vraag is: “Ja, die zijn er!” Steeds meer fabrikanten zijn zich bewust van het feit dat hondenspeelgoed en puzzels ook een keer in de afvalstroom terecht komen.

Puzzels worden veelal van kunststof, hout of een combinatie van die twee (MDF) gemaakt. Hoewel een goede puzzel een lange tijd meegaat als je er een beetje voorzichtig mee omgaat, is hij toch een keer versleten. Dan is het wel fijn om te weten dat je de puzzel en de onderdelen ervan kan recyclen.

Nina Ottosson

Bij Nina Ottosson zijn ze zich hier heel erg van bewust. Op hun site vind je een pagina over de materialen die zij gebruiken. Daaruit blijkt dat ze niet alleen daar waar mogelijk gebruik maken van gerecyclede materialen bij de fabricage, ze zorgen er ook voor dat de puzzels later in het recycle-afval kunnen.

Kunststof

De kunststoffen die Nina Ottosson in de puzzels gebruikt kan bij het plastic afval en weer gebruikt worden. Net als de composiet (MDF) materialen die zij gebruiken. Het hout dat zij gebruiken is onbewerkt en is weer geschikt voor hergebruik, bijvoorbeeld als brandstof zonder bijkomende giftige uitstoot. Zelfs het hout dat zij in de MDF gebruiken is onbewerkt en vrij van gifstoffen.

Westpaw

De producten van Westpaw worden ook met de grootste zorg voor het milieu geproduceerd. Tijdens het productieproces gaan zij zeer gedegen te werk.
Om hun site te citeren: “We keep waste out of landfills, chemicals out of soil and water, and toxins out of our products.
Kortom zowel hun producten als hun productieproces zijn zeer duurzaam. Bovendien kun je opgebruikte Zogoflex speeltjes en puzzels terugsturen naar hun. Teruggestuurde Zogoflex producten worden voor 100% hergebruikt voor nieuwe speeltjes. Hoewel dit laatste eigenlijk alleen voor de Verenigde Staten praktisch is in verband met de verzendkosten, geeft het wel aan dat ze het woord ‘milieuvriendelijk’ serieus nemen.

Neem een kijkje bij de puzzels in onze shop:honden puzzels