Waar zijn hondenpuzzels van gemaakt?

Van welk materiaal zijn hondenpuzzels eigenlijk gemaakt? Best een belangrijke vraag aangezien je hond er veelvuldig mee in aanraking komt. Ook de voertjes die hij eet komen ermee in aanraking. Dus het materiaal wat gebruikt wordt voor de puzzels is een belangrijke factor in de keuze van je puzzel.

Nina Ottosson

Op de site van Nina Ottosson staat een artikeltje over de materialen die zij gebruiken voor hun puzzels. Een belangrijke uitspraak in dat stukje is: “De puzzel wordt door jouw hond, maar ook door mijn hond gebruikt.”
Dit geeft aan dat Nina Ottosson geen materialen zal gebruiken die giftig of gevaarlijk zijn voor je hond.

Niet giftig

In het stukje valt te lezen dat ze voor de plastic puzzels een niet-giftige soort plastic gebruiken die bovendien niet splintert. De plastics zijn geschikt voor recycling dus al hun plastic puzzels kunnen bij het plasticrecyclingafval mochten ze na een lang leven afgevoerd moeten worden.

Hout

De houten puzzels worden gemaakt van hard berkenhout met en hoge dichtheid. Dit betekend dat het sterk is maar ook dat het niet splintert (zoals dennenhout wel doet). De composiet puzzels (MDF) zijn van hout vermengd met plastic. Zowel het hout als het plastic zijn verkregen uit milieuvriendelijke bronnen. De MDF voldoet aan zowel de Zweedse als de Californische wetten en die zijn erg streng!

Veilig

Je kunt er dus gerust vanuit gaan dat de puzzels van Nina Ottosson veilig zijn voor je hond. Ze kunnen rustig de puzzels ontdekken en op hun manier besnuffelen en likken. Dat is immers dé manier waarop een hond en nieuw speeltje leert kennen: ruiken (en daar hoort likken ook bij).

Trixie

De puzzels van Trixie voldoen aan artikel 18 van de Oostenrijkse dierenwelzijnswet. Daarvoor hebben zij op iedere doos een inspectienummer staan. Dit betekent dat de artikelen die zij met dat label verkopen veilig zijn voor gebruik door dieren.

Westpaw

De puzzels van Westpaw zijn gemaakt van niet giftige, weekmakervrije kunststoffen en zij stellen daarin zelf zeer strenge eisen. Daar kun je meer over lezen op hun eigen pagina: https://www.westpaw.com/our-story/our-vision

Bekijk onze puzzels in de shop:

https://www.hondencadeautjes.nl/product-categorie/hondenpuzzel-puzzel-voor-je-hond/honden puzzels