Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: Wrok?

Blitzz voor en na de knipbeurtBlitzz is naar de kapper geweest. Daarvoor hoefde ze de deur niet uit. Erna heeft namelijk de smaak te pakken. Ze heeft geleerd hoe ze Bodhi zelf kan knippen en helaas voor Blitzz is dit ook toe te passen op haar wilde haren. Blitzz ziet er met die wilde haren best leuk uit, misschien zelfs leuker dan met haar korte coupe. Toch leek het Erna een goed idee om de snoeischaar erin te zetten. De zomer komt er immers aan. Afgezien van de met noordenwind aanstormende zomer begonnen de haren van Blitzz ook voor haar ogen te hangen. Nou heeft Blitzz een nogal eigenzinnige kijk op de wereld, maar die hoeft niet ook nog eens te worden gefragmenteerd door een gordijn van haren.

Senior

Hoewel ze langzaam maar zeker richting seniorhond gaat, zag ze er na haar knipbeurt plotseling weer uit als een puppy. Ik wilde bijna schrijven een ‘onschuldige puppy’ maar teveel bijvoeglijke naamwoorden maken een tekst te bloemig en ze vergroten het risico op een verbastering van de werkelijkheid. Blitzz is geen gemene hond. In tegendeel, ze is een hele lieve hond. Een fantastische coachhond en super intelligent. Juist daarom zou ik haar niet als onschuldig willen omschrijven. Onschuld draagt de connotatie ‘onbewust’ of ‘onwetend’ met zich mee. Blitzz is alles behalve dat!

Overtuiging

Als Blitzz iets doet dan doet ze dat meestal in de volle overtuiging dat wat ze doet op dat moment heel erg nodig is. Ze zal niet gauw energie verspillen met nutteloze spelletjes en wilddoenerij. Daar zijn een paar uitzonderingen op. Als we ‘s ochtends beneden komen of thuis komen van weggeweest en als ze de viervoeters eten krijgen. Dan loopt ze brommend als een boze hoornaar rond. Ze is dan niet boos, alleen opgewonden. Dat zijn eigenlijk de enige momenten dat Blitzz ogenschijnlijk haar ‘cool’ verliest. Op elk ander moment kun je haar bezig zien met uiterst nuttige taken of op de uitkijk liggen naar die uiterst nuttige taken.

Werkhondje

Blitzz is het summum van een werkhondje. Altijd klaar om ons of de roedel te helpen. Ook in crisissituaties staat ze vooraan. Zoals bij een musseninvasie. En als er geen crisissituatie is? Nou, dan maak je die toch? Het gebeurt namelijk vaak dat Bodhi en Bella fijn samen aan het spelen zijn. Blitzz kan dat enige tijd verdragen maar na verloop van tijd gaat ze zich er steevast mee bemoeien. Dan springt ze tussenbeide en bromt erop los. Dat zorgt voor abrupte spanning in het groepje en steevast komt het dan tot een klein conflict. Dat is spekje naar het bekje van Blitzz, want die kan dan vol gas in de bemiddelingsrol. Het is een vreemde tactiek. Hoe maf zou het zijn als het Internationaal Gerechtshof twee staten tegen elkaar op zou zetten om vervolgens over het ontstane geschil een uitspraak te doen? Toch is dat de rol die Blitzz op zich neemt. In alle onschuld natuurlijk.

Kattenkwaad

Nu ze haar puppy-look heeft is het nog lastiger om Blitzz te kunnen betichten van enige vorm van kattenkwaad. Vooral als ze die grote donkere kijkers opslaat. En toch hè, juist omdat Blitzz zo slim is en altijd klaarstaat om te helpen, ga ik me afvragen of ze soms toch niet stiekem achter haar pootjes grinnikt. Dat vrede stichten tussen Bodhi en Bella. Dat vrede stichten waar helemaal geen conflict was tot zij erbij kwam. Ik vraag me af of dat wel helemaal koosjer is. Zo’n slim hondje dat ineens het verschil niet kent tussen twee spelende honden en twee ruziënde honden?

Snood

Misschien hebben we met het knippen van Blitzz haar wel geholpen in haar snode plannen. Ze kan nu nog onschuldiger kijken. Puss in Boots in de film Shrek is er niks bij. Maar zou ze echt zo snood zijn? Ach, ik verbeeld me dingen. Zo is Blitzz niet. Ze maakt geen misbruik van ons goed vertrouwen. Zelfs al hebben we haar tegen haar zin in, van haar wilde haren ontdaan. Bovendien, die haren groeien vanzelf weer terug. Dan is ze weer de harige held. De koningin van het Vredespaleis. De hertogin van de onschuld. Ze koestert geen wrok jegens ons. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *