Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: Ik wil schrijven, en ik schrijf.

Zoals je misschien hebt gelezen gaat hondencadeautjes.nl stoppen. We zijn druk bezig de webshop op te heffen. Daar kun je meer over lezen in het stukje “Opheffingsuitverkoop? Ja je leest het goed.” Het is jammer dat de winkel gaat verdwijnen. Het is echter ook zonde van de energie om tegen heug en meug te blijven trekken aan een equus ferus caballus dat wegens tijdgebrek al een poosje uitgehongerd in de wei staat. Er moest al een tijd geld bij en dat is commercieel gezien niet handig. Een winkel is nou eenmaal een commerciële entiteit.

Trots

Toch zijn we tevreden over wat we hebben bereikt. We hebben geprobeerd een zo goed mogelijke service te verlenen. Daarvoor hadden we voor onszelf behoorlijk stringente regels opgesteld en daar hebben we ons aan gehouden. Gezien de reviews op “Webwinkelkeur” waren veel van onze klanten tevreden. Daar zijn we toch wel een beetje trots op.

Blog

Maar wat gebeurt er nu met dit blog? Dat blijft bestaan. Ik schrijf te graag en honden blijven een onmisbaar onderdeel van mijn leven. Dus waarom zou ik dat niet blijven combineren? Ik weet nog niet welke vorm het gaat krijgen en of ik elke week precies op donderdag mijn stukjes op het blog zet. Wat zeker is: ik blijf over onze en andere honden schrijven. Het blog heeft altijd al een beetje los gestaan van de winkel.

Google

In eerste instantie zat er zeker een zakelijk idee achter het schrijven van deze stukjes. Een website kan namelijk alleen maar courant blijven op Google als er regelmatig activiteit is op die website. Dus het schrijven van wekelijkse stukjes leverde een bijdrage aan de SEO (Search Engine Optimalisation). Als je dat echt goed wilt doen moet elk stukje belangrijke keywords voor zoekopdrachten bevatten en het liefst ook linken naar producten in je winkel.

Stuk

Daar loopt het bij mij stuk. Ik kan absoluut niet commercieel schrijven. Daar krijg ik jeuk van over mijn hele lijf en mijn ogen beginnen ontembaar te trillen als ik niet kan schrijven wat ik voel en denk. Het gareel van keywords en productophemeling voelt als een dwangbuis. Alle creativiteit raakt bekneld. Dus dat liet ik zoveel mogelijk los. Als het blog zonder winkel doorgaat, hoef ik er helemaal geen rekening meer mee te houden. “Vive la liberté!” Zoals de Belgen een paar honderd jaar geleden vanaf de barricaden in Brussel joelden.

Revolutie

Zo’n revolutie is de omwenteling binnen hondencadeautjes.nl nou ook weer niet gelukkig. Het is allemaal geweldloos verlopen. Soms hoor je wel eens dat een onderneming runnen samen met je geliefde niet goed kan gaan. Erna en ik bewijzen het tegendeel. Het kan prima.

Ervaring

Hondencadeautjes.nl gaat dus stoppen en toch ook weer niet. Het is ook niet geheel ondenkbaar dat we ooit de shop weer opstarten als we om wat voor reden dan ook meer tijd krijgen om de shop goed van de grond te krijgen. We hebben een bak ervaring opgedaan, zijn niet failliet gegaan en kunnen zonder zorgen de shop op een nette manier afsluiten. Het gaat ons zeker aan het hart want we hebben een boel tijd en energie in dit winkeltje gestopt. Maar we kunnen ook met gepaste trots terugkijken op een goede webshop.

Schrijven

Ik blijf dus het blog schrijven. Ik kan het schrijven toch niet laten, dus dan kan ik het net zo goed in een blog zetten. Of er lezers zullen zijn is niet belangrijk. Er is immers geen commercieel belang. Hoe vaak en hoe regelmatig er een nieuw stukje verschijnt, dat zal blijken. Maar zoals Multatuli schreef:
“Ik wil zien, en ik zie! Ik wil schrijven, en ik schrijf. Ik wil omwerpen, wegruimen, opbouwen, en ik zál dat alles doen…” (Multatuli 1820-1887)
Vive la liberté!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *