Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: Het beste honden speelgoed is…

Bella en Bodhi zijn beste maatjesJe leest dit blog op een webshop-site. Wij verkopen hondenspeelgoed. Dat is leuk voor honden én hun baasjes. Want spelen met een hond is leuk en leerzaam voor zowel hond en baas. Maar het allerleukste hondenspeelgoed verkopen wij niet. Het allerleukste hondenspeelgoed is namelijk… een andere hond. Althans zo denken onze honden erover. Hoewel sommige roedelleden daar even over moesten nadenken.

Struikelen

De vloer ligt hier bezaaid met hondenspeeltjes. We struikelen regelmatig over Tuxen, Hurleys of ballen. Allemaal heel leuk voor de honden en ze spelen er ook regelmatig mee. Het zijn ook de lievelingsobjecten die ze in hun bek nemen als ze opgewonden raken. Bijvoorbeeld als één van ons thuis komt. Kortom, de hondenspeeltjes worden goed gebruikt hier.

Test

Het is voor ons ook een goede test welke speeltjes we in de winkel moeten leggen. We zien in ons roedeltje welke speeltjes consequent populair zijn en welke na even spelen in de kast belanden. Kast klinkt overigens heel georganiseerd maar dat zijn wij niet. Wij zijn rommelkonten. Speeltjes die minder populair zijn worden vaak in een grote shopper gedumpt. Daar staan er drie van uit te puilen op de grootste bench. Overigens hebben die speeltjes nog steeds een nuttig leven. Ze gaan mee naar cliënten van Erna. Daar gaan de honden bijvoorbeeld aan de gang met allerlei verschillende speeltjes die ze thuis links laten liggen. Die hondenspeeltjes werken prima in een werksituatie, ook al vinden ze er thuis niet zo veel aan. Zo is er ook een mooie scheiding tussen werk en ontspanning. Mooie oplossing.

Onontbeerlijk

Heb je maar één hond dan is een goed uitgekiend assortiment hondenspeeltjes bijna onontbeerlijk. Dat wil niet zeggen dat je die speeltjes aanschaft, aan je hond geeft en er verder geen omkijken meer naar hebt.  Nee, je moet wel zelf aan de gang. Een hond wil natuurlijk graag met jou met zo’n hondenspeeltje spelen. Een bal gooit zichzelf immers niet. En zo’n Hurley is leuk om op te kauwen, maar nog veel leuker om op te kauwen nadat je hem van het baasje hebt gewonnen in een trekspel.

Saai

Een snuffelmat is maar een saaie mat als het baasje er geen brokjes in verstopt. Om over een lege hondenpuzzel nog maar te zwijgen. Ook de Bob-a-lot heeft maar heel kort de aandacht van de meeste honden als er geen lekkere voertjes uit vallen. Kortom: hondenspeeltjes vereisen constante interactie met de baasjes. Er is dus maar één hondenspeeltje waar je als baasje veel minder bemoeienis mee hebt en dat is een andere hond.

Voer

Natuurlijk moet je ook voer in die andere hond stoppen net als in de Bob-a-lot of de snuffelmat. Maar verder hoef je waar het om spelen gaat als baasje weinig te doen om jouw hond te laten spelen met het leukste hondenspeeltje aller tijden. Dat gaat vanzelf mits de twee elkaar een beetje leuk vinden en je ze goed met elkaar laat kennismaken.

Horde

Zoals volgers van dit blog weten was dat laatste in het begin nogal een horde tussen Bodhi en Bella. Bella vond het helemaal niks dat er een pup in huis kwam. Bodhi was eng, druk en stom. Volgens Bella was de beste oplossing dat Bodhi zo snel mogelijk weer vertrok. Maar dan kende ze haar baasjes nog niet. Dat ging niet gebeuren. Een hond die hier komt, blijft. Voor die attitude mag ze zelf dankbaar zijn, want het heeft ons heel veel tijd en moeite gekost om haar te integreren toen ze net bij ons was. Sterker nog, Bella was bijna de eerste hond waarbij we sterk twijfelde aan ons credo van “Wie komt, blijft.”

Ravotten

Toch is dat goed gekomen en ook tussen Bella en Bodhi is het goed gekomen. Sterker nog: ze zijn nu elkaars meest favoriete hondenspeeltje. Bijna elke morgen ravotten ze samen dat het een lieve lust is. Daarbij weten ze precies wat de ander leuk vindt en wat niet. Bodhi is een stuk groter dan Bella maar dat hindert niet. Bodhi wil zich best even kleiner maken of gaan liggen zodat ze meer op Bella’s niveau is.

 

Het doet best wat stof opwaaien, maar ik geniet er toch van hoe twee honden die in het begin totaal niet met elkaar konden opschieten, nu elkaars beste maatjes zijn. Terwijl ik dit schrijf zijn het stof en de haren van de laatste stoeipartij net weer neergedaald. Beide honden liggen tevreden te snurken. Ze hebben gespeeld met het leukste hondenspeeltje dat er is: elkaar. Het is jammer dat wij dat speeltje niet kunnen verkopen in onze webshop. Maar er zijn genoeg plekken in Nederland waar je het leukste hondenspeeltje van de wereld kunt kopen. Ook tweedehands. Daar gaat soms wel heel wat tijd in zitten om die een beetje te renoveren, maar dat is het zo waard! Ik kan het leukste hondenspeeltje elke hondenliefhebber aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *