Geplaatst op 1 reactie

Hondenleven: Getrouwd.

TrouwringenErna en ik zijn getrouwd. Gisteren precies vijf jaar geleden. Een jong lustrum dus. Dat was reden tot een heel klein feestje. Gewoon met z’n tweetjes en gewoon thuis. Geheel in onze stijl: geen fanfare in de straat, geen grote opblaaspoppen in de voortuin en geen overdadige cadeaus. We zijn allebei wars van dat soort dingen. Saai hoor, zul je misschien denken. Nou dat valt mee. We zijn ondanks de eenvoud, toch allebei heel druk geweest met de voorbereidingen. En we hebben een hele fijne dag gehad, waar we met veel plezier op terugkijken.

Schuren

Voor onze wederzijdse cadeaus zijn we allebei druk geweest met de nodige huisvlijt. Dat klinkt misschien als een flauwe, enigszins knullige manier om elkaar een cadeau te geven voor je eerste huwelijksjubileum. Voor ons is het echter alles behalve dat. In materieel opzicht hebben we geen lange verlanglijsten. Althans niet op cadeaugebied. Kijk, natuurlijk zouden we geen nee zeggen tegen een boerderijtje met een stuk grond en schuren die we om kunnen bouwen tot cursusruimte voor Erna, voorraad schuur voor de winkel en geluidsstudio voor mij. Maar dat cadeau is zo moeilijk in te pakken, laat staan dat je er een strik omheen krijgt.

Luxeproducten

Ik heb het meer over luxeproducten. Ons kleine huisje staat al barstens vol. We hebben geen grote tv, sterker nog, we hebben helemaal geen tv maar een computermonitor met een Chromecast. Dat is geen gemis dat opgevuld moet worden met een huwelijkscadeau want we willen helemaal geen tv. We kijken wat we willen kijken via internet en dat gaat prima met deze setup. Een airfryer dan? Of een bureauboxbal? Wat dacht je van een opblaasbaar T-Rex kostuum? Of een tent in de vorm van een VW camperbus? Dit zijn allemaal suggesties van verschillende huwelijkscadeau-websites die ik als research voor deze column heb geraadpleegd.

Meug

Let wel: ieder zijn of haar meug. Ik wil niemand het plezier van een opblaasbaar dinosauriërkostuum ontzeggen. Maar voor Erna en mij zou dat niet zo’n passend cadeau zijn. Een airfryer valt weliswaar onder de categorie cadeaus waar ik nog nut in kan zien, maar helaas past het apparaat simpelweg niet in onze mini-keuken. Die plek wordt ingenomen door een broodbakmachine die ons van het broodnodige voorziet.

Tijd

De waarde van een cadeau zit bij ons niet in het geld dat iemand eraan uitgeeft. De waarde zit in de tijd die iemand eraan besteedt, en de aandacht. Door onze huisvlijtcadeaus hebben we elkaar laten zien dat we tijd aan elkaar willen besteden. Dat we elkaar aan het lachen willen maken. Dat we samen een ontzettend fijne tijd hebben gehad de afgelopen vijf jaar. Dat we samen high’s en low’s hebben meegemaakt en doorstaan. Dat is toch waar een jubileum om draait?

Maaltijd

‘s Avonds heeft Erna op de terugweg van een cliënt een heerlijke maaltijd gehaald bij onze favoriet Toko (Fennis in Ede, ere wie ere toekomt!) Ik had de tafel gedekt in dezelfde sfeer als op onze huwelijksdag. Paar kaarsjes erbij, romantisch muziekje aan, en na het eten geen tv kijken maar samen een bordspel doen. En op tijd naar bed, want de volgende dag is gewoon weer een werkdag en zo rond half zes gaat mijn interne wekker alweer.

Knoedel

Een eenvoudig jubileum dat helemaal bij ons past. De enigen die eronder hebben geleden waren de hondjes. Helaas hebben die hun avondje in een knoedel met z’n allen op de bank moeten missen. Leuk hoor, zo’n mooi gedekte tafel, maar wat hun betreft moet dat geen gewoonte worden. Met het bord op schoot op de bank en na het eten met z’n allen onder een kleed moet toch echt wel de norm blijven. Ook wat hun betreft zit het geluk in eenvoudige dingen. Dus vanavond eten we het kliekje van gisteren met een kopje soep. Op de bank. En daarna komt de deken uit de kast en kruipen de twee- en viervoeters weer lekker bij elkaar. Geluk zit voor ons toch echt in de eenvoud.

1 gedachte over “Hondenleven: Getrouwd.

  1. Fijn als je met eenvoudige dingen te reden kunt zijn! Toch is dit voor veel mensen een droom die een droom blijft!
    Mooie column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *