Geplaatst op 4 reacties

Hondenleven: Een deurbel in de nacht

deurbel
Afbeelding van NaomiVeeArts via Pixabay

Vannacht ging de deurbel. Ik schrijf vannacht, maar het was vijf uur. Dat is maar een uurtje voor ik wakker wordt. Tegen die tijd begint mijn oude mannenblaas toch al te klagen dus om dan het bed even uit te gaan is geen groot probleem. Maar een deurbel die belt om vijf uur is toch wat vreemd. Althans dat zou het moeten zijn. Helaas gebeurt het hier vaker. Soms midden in de nacht, soms in de hele vroege ochtend. Gelukkig slaapt Erna zo vast dat de slag bij Waterloo naast ons bed plaats zou kunnen vinden zonder haar te wekken. En ik ben heel vroeg wakker en sowieso iemand die weinig slaap nodig heeft dus mij maakt het de kachel niet aan, om eens een Veluwse uitspraak te gebruiken.

Coördinatie

Helaas maakt het bij de honden wel de kachel aan. Vooral Bella slaat aan op vol volume. Dat is natuurlijk licht vervelend. Ik strompel dan uit bed, trek mijn ochtendjas aan, en probeer mijn ledematen dermate gecoördineerd de trap af te krijgen dat ik ernstig letsel kan voorkomen. Natuurlijk staat er niemand aan de deur. Veel meer dan een vluchtige blik door het raampje keur ik het niet waardig. Mijn prioriteit is Bella geruststellen.

Nachtrust

Bella is namelijk erg prikkelbaar daar waar het haar nachtrust betreft. Als we ‘s avonds met een kopje thee met z’n allen op de bank gepropt zitten en liggen, dan is er niks aan de hand. Dan kun je Bella naar believen kneden en vouwen om wat ruimte te maken voor menselijk zitvlees. Ze laat dan hoogstens een licht mopperen horen maar je zitvlees loopt geen enkel risico. Het is anders als we het hele avondprotocol hebben doorlopen en iedereen klaar is voor de nacht. Dan moet je Bella niet meer storen. Ze kan dan echt heel boos worden. Zelfs op ons, haar toch best geliefde medebewoners. Je kunt je dan voorstellen dat een vreemdeling die in het holst van de nacht de euvele moed heeft om de deurbel te ontketenen kan rekenen op een heuse scheldpartij.

Vermoeden

Ik weet niet wie deze pesterij uitvoert. Ik heb een vermoeden maar eerlijk gezegd is het me de moeite niet waard om mijn vermoeden verder uit te diepen. Wat heb je eraan? Ik herinner me nog een TV- of radioprogramma waar het ging over pestende jongeren in een buurt. Een woordvoerder van de politie raadde aan om zoveel mogelijk niet te reageren. Reactie leidt namelijk tot escalatie. En degene die de tijd heeft om ‘s nachts deurbellen in te drukken heeft meer tijd voor ongein dan het slachtoffer. Dus alleen al op dat front gaat de gepeste partij de strijd verliezen.

Camera

Er zijn van die deurbellen met een camera ingebouwd. Handig, kun je op je telefoon zien wie er aan de deur is. Maar ik zie daar het nut niet van in. Als we niet thuis zijn, zijn we er gewoon niet. De pakketbezorger gaat vanzelf naar de buren. Een zeldzaamheid want er is hier eigenlijk altijd wel iemand thuis. Alle anderen komen wel terug als het belangrijk is. Het enige nut zou zijn dat we kunnen zien wie de nachtelijke pestkop is. Zo’n deurbel kost zo rond de €100,00. De gedachte aan dat bedrag uitgeven AAN EEN DEURBEL maakt me bijna nog kwader dan een heel leger belletje-lellers. Ik vind een tientje bij de ALDI of LIDL voor een deurbel al veel.

Negeren

Kortom, we negeren en kalmeren. Erna verliest er geen slaap door, ik moet toch even mijn blaas ontspannen, en Bella is snel weer rustig en in diepe slaap. Daarmee is de kous af. Natuurlijk flitst er wel eens een rancuneuze fantasie door mijn hoofd. Wat als de Night Caller bij het wegrennen struikelt en kermend op ons pad ligt met een van zijn ledematen in een onnatuurlijk hoek? Dan heeft hij gewoon even pech gehad. Mijn blaas gaat voor.

4 gedachten over “Hondenleven: Een deurbel in de nacht

  1. Grappig om te lezen. Niet leuk om mee te maken. De buren horen Bella ook natuurlijk. Ik zou ook blaffen als ik ruw in mijn slaap werd gestoord.

    1. Ik denk dat dat wel meevalt. En ze is snel weer stil als ik beneden kom. Dus de schade is beperkt. En ach, het houdt vanzelf weer op met dat gepest. Dan gaan ze weer wat anders doen.

  2. Zou het niet gewoon regenwater op de beldrukker kunnen zijn, die inwendig doorverbinding maakt ? (omdat afdichtingen lek zijn)

    1. Dat zou kunnen, maar dan moet het wel regenen… en het was droog die avond. En op zich is het een vrij nieuwe beldrukker. Maar een goede tip, ik ga ernaar kijken. Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *