Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: de mussen zitten warm

VerwarmingVandaag wordt onze verwarmingsketel vervangen. Niet omdat we dat zo graag willen maar omdat de verhuurder dat heeft beslist. We krijgen een HR-ketel. Licht overbodig lijkt me omdat je in dit huis op verschillende plekken langs de kieren naar buiten kijkt. Het energielabel voor ons huis is waarschijnlijk niet terug te vinden in de officiële tabel, zo slecht is ons huis geïsoleerd. Daar zit de verhuurder blijkbaar niet mee, maar een niet-HR ketel, dat kan niet. Overigens lijkt het me vreemd om een nieuwe ketel te plaatsen vlak voordat er allerlei maatregelen komen tegen gasgestookte ketels. Maar goed, ik verbaas me nergens meer over.

Spitsuur

Zo verbaas ik me er ook niet over dat de ketelplaatsers afspreken tussen half acht en acht hun werkzaamheden te starten en er om half negen nog niet zijn. Lastig want het is voor ons dan spitsuur. Erna moet rond die tijd richting haar eerste cliënt met één van de honden. Dat betekent dat het ontbijt klaar moet zijn, de tas met attributen voor de sessie moet ingepakt zijn, de auto moet ijsvrij zijn, en zo nog wat hand en span diensten dienen verricht te zijn.

Communicatiemiddelen

Ik heb daar een broertje dood aan. Zeg maar gerust een broer dood. Ik ben zelf altijd graag op tijd als ik een afspraak maak. Lukt dat niet dan zorg ik dat men op de plaats van bestemming weet dat ik wat later ben. Tegenwoordig heel makkelijk met alle communicatiemiddelen die tot onze beschikking staan. Niet iedereen denkt daar zo over blijkbaar.

Ons huis

Wat meespeelt is dat ik een hekel heb aan dit soort invasieve activiteiten. Ons huis is dan even niet meer ons huis. Dat klinkt gek maar zo voelt het voor mij altijd. Een wildvreemd iemand moeten we toestaan in ons huis te gaan hakken en boren en schroeven. Vaak zonder dat we daar om hebben gevraagd. Het is wat mij betreft het enige nadeel van het wonen in een huurhuis.

Geweld

Inmiddels zijn de verwarmingsmonteurs gearriveerd. En zoals verwacht gaat het verwijderen van de ketel met enig geweld gepaard. Als verzachtende omstandigheid moet ik wel aanvoeren dat de ketel bij ons op een enorm vervelende plek hangt. Op zolder, achter een stel balken in een nisje. Het is onmogelijk bij de ketel te komen zonder acrobatische trucs. Als ik zo de monteurs bekijk, hebben ze hun acrobatische jaren al een poosje achter zich gelaten. Eén van hen uitte dan ook nog voor het werk aanving enkele stevige krachttermen.

Enthousiasme

De honden waren natuurlijk erg verheugd met de komst van twee wildvreemde mannen. Ze staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Gelukkig hoefden de honden de vreemdelingen niet te ontmoeten. Althans niet in eerste instantie. Niet dat ze zich als leeuwen in een Romeins circus zullen gedragen, maar een enthousiaste begroeting door vier honden is niet waar iedereen vrolijk van wordt op de vroege morgen.

Mouw

Nu blijkt dat de mannen zo ook in de huiskamer moeten zijn. Daar moeten we dus even een mouw aan passen. Ondanks de vrieskou zullen ze even de tuin in moeten. Misschien is Bella dan al onderweg naar haar favoriete cliënt. Dat scheelt alweer iets.

Mussen

Kortom, een stressvolle ochtend voor iemand als ik die ontzettend is gesteld op zijn eigen routine. Werkzaamheden als deze maken mij onrustig en licht irritatiegevoelig. Ik moet mezelf dan erg in de hand houden. Vooral omdat de honden die irritatie ook voelen. Dat helpt natuurlijk niet met de algehele rust in huis. We zullen er even doorheen moeten. Straks is alles weer rustig en hebben we een zuinige HR-ketel. Fijn, kunnen de mussen nog goedkoper warm zitten op en rond ons huis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *