Geplaatst op 2 reacties

Fietskoeriers

fiets met fietskar
Ons transportmiddel voor de pakketten

We hebben weer een stap gezet richting groener ondernemen. Gisteren heb ik de eerste pakketten naar Cycloon in Arnhem gebracht. Cycloon is de plaatselijke fietskoeriersdienst. Zij zorgen ervoor dat de pakketten binnen Nederland en in België worden bezorgd op een manier die het milieu het minst schaadt.

In de steden waar een fietskoeriersdienst is gaan de pakketten per fiets mee, dat scheelt zo’n 60% in de CO2 uitstoot. In gebieden waar geen fietskoeriers zijn wordt slim naar de planning gekeken en gaan de pakketten met een auto mee die toch al rijdt en dus niet extra vervuilt. Daar waar mogelijk een auto die elektrisch rijdt of op groengas.

Ik breng zelf de pakketten ook op de fiets weg naar het verzamelpunt. Als het grote pakketten zijn of als het er veel zijn gaat de fietskar mee. Kortom ook aan onze kant gaat het vervoer van de pakketten zo groen mogelijk.

Per saldo zal het ons iets meer kosten om groen te gaan, zowel in tijd als in geld, maar dat is het ons waard. Het is verleidelijk om de makkelijkste weg te kiezen van auto volgooien met pakketten en binnen tien minuten weer thuis te zijn. Maar het zijn juist die kleine afstandjes in de stad die zoveel smog veroorzaken. Een iets schonere lucht mag best iets kosten.

Dus als je iets bij ons bestelt dan is de kans groot dat er de volgende dag een stoere fietskoerier (M/V) op de stoep staat. Bedank hem of haar dan even namens ons.

– Henk

 

2 gedachten over “Fietskoeriers

  1. Heel goed. Alle beetjes helpen. Het is ook goed voor jezelf. Fietsen houdt je fit. Zeker waar jij woont, met al die klimpartijen. Succes!

    1. Haha, ja, ik hoef niet naar de sportschool! Het depot ligt vlakbij de Rijn, dus het laagste punt in Arnhem. Wij wonen op het hoogste punt. Dus dagelijks zo’n 80m. klimmen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *