Geplaatst op 2 reacties

De cirkel is rond

Als 17-jarige kreeg ik mijn eerste baantje bij Blokker als verkoopster op koopavond en de zaterdag. Ik leerde de winkel ins en outs van een bevlogen verkoopleider en al snel kreeg ik mijn eigen afdeling die ik mocht bijhouden. Ik genoot van het contact met de klanten, vragen beantwoorden, klantenservice en ‘mijn’ afdeling. Geweldig om rond de feestdagen met collega’s te buffelen om alle cadeautjes in te pakken en rijen klanten te helpen. Later verschoof mijn werk naar de horeca, andere winkels en de zorg. Met altijd maar één drijfveer… werken met mensen.

Werken met mensen in de verkoop heb ik altijd erg leuk gevonden. Of het nu als demonstratrice voor Yakult in een supermarkt was of als deur-aan-deur verkoper van relatiegeschenken met (soms dansende 😉 ) scheermesjes, boeken, pennen of rekenmachines onder de arm.
Ik genoot ervan en de lach op het gezicht en de tevredenheid van mensen is onbetaalbaar.

Mijn hele leven ben ik al een groot dierenliefhebber. En in augustus 2010 kwam Mazzel in mijn leven. Hij heeft voor mij de deuren naar de hondenwereld geopend. Voor hem en dankzij hem ben ik gaan leren over honden om vervolgens mijn werk in de zorg als begeleider van mensen uit kwetsbare groepen te combineren met het werken met honden.

Eind 2016 raakte ik mijn baan in een zorginstelling kwijt en ik wist dat deze deur moest sluiten om nieuwe te openen. Verder als zzp’er in mijn bedrijf Hondadvies om als gedragskundige mensen met hun honden te begeleiden en me verder bekwamen in het coachen van mensen met de inzet van honden.

Dankzij veel contacten met mensen in zorg en welzijn en door me vast te bijten in de bureaucratie van de gemeente om een contract te krijgen zodat ik het coachen via de wmo kon gaan doen kreeg mijn bedrijf vorm. En toen…lag ik op 6 juni 2018 na een val ineens in een sloot met een flinke beenwond en mijn elleboog uit de kom. Een zzp’ers doemscenario.

Wekenlang was ik afhankelijk van de lieve zorgen van mijn man Henk voordat ik langzaamaan zelf weer dingetjes kon doen en dankzij de hulp van een geweldige fysiotherapeut kon ik begin oktober weer zelfstandig met de auto op pad.
Maar dit betekent ook dat ik als zzp’er 4 maanden werkloos thuis zat.

Dit zorgde voor gesprekken en brainstormen met Henk over het hoofd boven water houden, inkomen en hoe gaan we de huur betalen?
Wel had ik nu ineens tijd voor mensen die ik de afgelopen jaren weinig had gezien. Dus die kwamen gezellig op de koffie en verschillende vriendinnen vertelden over hun webshop.
En tja, dat is toch een prachtige manier om vanuit huis te werken en je geld te verdienen.
Het idee voor Hondencadeautjes was geboren.

Een idee bovendien dat volledig aansluit bij plannen en ideeën die Henk en ik toch al hadden.
Wonen en werken op een plek. Onze toekomstdroom is om dit ergens buitenaf te kunnen doen en onze bestaande activiteiten wellicht te gaan combineren met het verhuren van huisjes aan mensen die samen met hun honden op vakantie willen.

Voor nu voelt het alsof ik alweer een stukje van mezelf heb gevonden of misschien hervonden.
In- en verkoop en het contact met klanten vind ik enorm leuk om te doen. Henk zorgt zoals altijd voor de technische en administratieve achterkant van website en -shop. We kunnen hierin geweldig samenwerken.

De cirkel is rond. Terug bij de verkoop waar ik ooit begon.
Op 1 november 2018 hebben we onze webshop https://www.hondencadeautjes.nl gelanceerd.

Erna

2 gedachten over “De cirkel is rond

 1. Mooi om te lezen hoe iets op je pad kan komen. Wij zijn sinds 2016 gastgezin voor Stichting Hulphond Nederland. Inmiddels woont Meike, onze derde pup bij ons. Door dit vrijwilligerswerk ben ik in aanraking gekomen met Saskia van hondenfotograferen.nl. Ik heb een cursus bij haar gekocht. Om nóg meer te leren en geïnspireerd te raken, ben ik lid geworden van haar ‘geheime FB-pagina’. Omdat ik toen een FB-account had, besloot ik ook om een ‘privé-pagina’ te maken. Via die weg ben ik met ‘hondencadeautjes’ in aanraking gekomen. Ik bekijk altijd eerst de website of de pagina van mensen die een vriendschapsverzoek doen. Op de één of andere manier sprak de website me aan. Ondanks dat het om een bedrijf gaat, werd ik persoonlijk welkom geheten door Erna. Heel leuk! Daarna ben ik Erna gaan volgen. Leuk om de opbouw van deze webwinkel te zien. Na drie pups zijn wij kritische ‘hondenconsumenten’. Ondanks dat het assortiment (nog) beperkt is, zie ik de kritische keuze van Erna en haar man. Ik vermoed dat wij in de toekomst zeker hier iets gaan bestellen. Waarom ik reageer op het persoonlijke verhaal van Erna? Omdat ik het gevoel heb dat dit Erna is. Ik vind het mooi om te lezen hoe je op een positieve manier van het één in het ander kunt rollen. Wij zijn gastgezin op vrijwillige basis en hebben hier nog geen seconde spijt van gehad. Wellicht ga ik hier ooit iets (betaalds) doen. Heel veel succes met jullie mooie winkel!

  1. Hallo Sabrina,

   Bedankt voor je mooie compliment. Wat fijn dat je de moeite hebt genomen om hier een stukje van jouw persoonlijke verhaal op te schrijven. Ik vind het geweldig om te lezen dat je precies de kern van Hondencadeautjes eruit hebt gehaald.
   Dat is wat wij voor anderen willen betekenen.
   Ik houd van kritische hondenconsumenten want die helpen me om scherp te blijven en bij iedere stap goed te overwegen wat we gaan doen.
   We hebben er hard aan gewerkt, en dat blijven we doen, om een mooie en gebruiksvriendelijke site te realiseren. Met goede achtergrond informatie zodat je weet wat je koopt en of het echt iets voor jou en jouw hond is.
   Aan uitbreiding van het assortiment wordt gewerkt. Morgen vertel ik daar over in een nieuwe blog.

   Fijne avond.
   Hartelijke groet van Erna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *