Geplaatst op Geef een reactie

Starstruck

Ik weet niet of er een goede Nederlandse vertaling van het woord ‘starstruck’ is. In ieder geval niet in één woord.
“Gefascineerd door of het tonen van een fascinatie voor beroemde mensen” zegt Google translate.
Tja, zo erg is het bij mij gelukkig niet en de star is ook in geen velden of wegen te zien.

En toch kijk ik de hele week al uit naar deze ontmoeting en ben ik ook een beetje nerveus. Want volgens de “Six degrees of separation”, ook al niet fatsoenlijk naar het Nederlands te vertalen, ben ik tijdens mijn afspraak vanmiddag slechts 1 stap verwijderd van een Engelse kunstenares waar ik zelf al jarenlang fan van ben.
Ik heb namelijk een afspraak met de distributeur in Nederland, met de bedoeling om een aantal gave artikelen in de shop op te nemen.

Natuurlijk heb ik al gebrowsed, rondgesnuffeld… dat lukt dan weer wel, in haar catalogus en hele leuke dingen gezien. Te veel leuke dingen gezien dus dat wordt selecteren. Het is dus niet zo zeer de vraag of, maar wat we gaan uitkiezen om ons assortiment mee uit te breiden.

Vanmiddag meer…

Erna

Tja, en dan krijg je soms te maken met onvoorziene omstandigheden waardoor een afspraak wordt afgezegd. Ik, en jullie daarmee ook, moet nog even geduld hebben. Er zal zeker op korte termijn een nieuwe afspraak gepland worden.

Geplaatst op 2 Reacties

De cirkel is rond

Als 17-jarige kreeg ik mijn eerste baantje bij Blokker als verkoopster op koopavond en de zaterdag. Ik leerde de winkel ins en outs van een bevlogen verkoopleider en al snel kreeg ik mijn eigen afdeling die ik mocht bijhouden. Ik genoot van het contact met de klanten, vragen beantwoorden, klantenservice en ‘mijn’ afdeling. Geweldig om rond de feestdagen met collega’s te buffelen om alle cadeautjes in te pakken en rijen klanten te helpen. Later verschoof mijn werk naar de horeca, andere winkels en de zorg. Met altijd maar één drijfveer… werken met mensen.

Werken met mensen in de verkoop heb ik altijd erg leuk gevonden. Of het nu als demonstratrice voor Yakult in een supermarkt was of als deur-aan-deur verkoper van relatiegeschenken met (soms dansende 😉 ) scheermesjes, boeken, pennen of rekenmachines onder de arm.
Ik genoot ervan en de lach op het gezicht en de tevredenheid van mensen is onbetaalbaar.

Mijn hele leven ben ik al een groot dierenliefhebber. En in augustus 2010 kwam Mazzel in mijn leven. Hij heeft voor mij de deuren naar de hondenwereld geopend. Voor hem en dankzij hem ben ik gaan leren over honden om vervolgens mijn werk in de zorg als begeleider van mensen uit kwetsbare groepen te combineren met het werken met honden.

Eind 2016 raakte ik mijn baan in een zorginstelling kwijt en ik wist dat deze deur moest sluiten om nieuwe te openen. Verder als zzp’er in mijn bedrijf Hondadvies om als gedragskundige mensen met hun honden te begeleiden en me verder bekwamen in het coachen van mensen met de inzet van honden.

Dankzij veel contacten met mensen in zorg en welzijn en door me vast te bijten in de bureaucratie van de gemeente om een contract te krijgen zodat ik het coachen via de wmo kon gaan doen kreeg mijn bedrijf vorm. En toen…lag ik op 6 juni 2018 na een val ineens in een sloot met een flinke beenwond en mijn elleboog uit de kom. Een zzp’ers doemscenario.

Wekenlang was ik afhankelijk van de lieve zorgen van mijn man Henk voordat ik langzaamaan zelf weer dingetjes kon doen en dankzij de hulp van een geweldige fysiotherapeut kon ik begin oktober weer zelfstandig met de auto op pad.
Maar dit betekent ook dat ik als zzp’er 4 maanden werkloos thuis zat.

Dit zorgde voor gesprekken en brainstormen met Henk over het hoofd boven water houden, inkomen en hoe gaan we de huur betalen?
Wel had ik nu ineens tijd voor mensen die ik de afgelopen jaren weinig had gezien. Dus die kwamen gezellig op de koffie en verschillende vriendinnen vertelden over hun webshop.
En tja, dat is toch een prachtige manier om vanuit huis te werken en je geld te verdienen.
Het idee voor Hondencadeautjes was geboren.

Een idee bovendien dat volledig aansluit bij plannen en ideeën die Henk en ik toch al hadden.
Wonen en werken op een plek. Onze toekomstdroom is om dit ergens buitenaf te kunnen doen en onze bestaande activiteiten wellicht te gaan combineren met het verhuren van huisjes aan mensen die samen met hun honden op vakantie willen.

Voor nu voelt het alsof ik alweer een stukje van mezelf heb gevonden of misschien hervonden.
In- en verkoop en het contact met klanten vind ik enorm leuk om te doen. Henk zorgt zoals altijd voor de technische en administratieve achterkant van website en -shop. We kunnen hierin geweldig samenwerken.

De cirkel is rond. Terug bij de verkoop waar ik ooit begon.
Op 1 november 2018 hebben we onze webshop https://hondencadeautjes.nl gelanceerd.

Erna