Geplaatst op 2 reacties

Hondenleven: Huiswerk

HuismanHet pizzadeeg staat sinds vanochtend vroeg te rijzen. Het brood is aan het bakken. De vanmorgen vers gemaakte kaas voor op de pizza hangt in een theedoek uit te lekken en de tomatensaus staat te ontdooien. Want die saus maak ik meestal in een forse hoeveelheid, die ik dan in porties invries. Kortom, de ochtend stond in het teken van onze voedselvoorziening. Ouderwets huisgemaakt eten verzorgen. Voor mij is het heel gewoon. Die maaltijdboxen die aan de deur worden bezorgd of de kant-en-klaar maaltijden bij de supermarkt zijn handig. Maar voor mij is zelf bereiden niet alleen leuker, ik weet ook graag wat we eten. Verder lezen Hondenleven: Huiswerk

Geplaatst op 2 reacties

Hondenleven: Sterrenkijken

telescoopKunnen honden relativeren? Een aantal decennia geleden was die vraag makkelijk te beantwoorden. Natuurlijk kunnen honden dat niet. Honden waren toen nog domme dieren. Net als alle andere dieren. Dieren en mensen verschilden toen nog enorm van elkaar. Dieren, dus ook honden, gebruikten geen gereedschap, hadden geen gevoel, of gevoelens. Dieren konden niet denken en ze hadden zeker geen bewustzijn. Dus de vraag of honden kunnen relativeren, zou makkelijk te beantwoorden zijn met ‘Nee!’ Verder lezen Hondenleven: Sterrenkijken

Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: Ik wil schrijven, en ik schrijf.

Zoals je misschien hebt gelezen gaat hondencadeautjes.nl stoppen. We zijn druk bezig de webshop op te heffen. Daar kun je meer over lezen in het stukje “Opheffingsuitverkoop? Ja je leest het goed.” Het is jammer dat de winkel gaat verdwijnen. Het is echter ook zonde van de energie om tegen heug en meug te blijven trekken aan een equus ferus caballus dat wegens tijdgebrek al een poosje uitgehongerd in de wei staat. Er moest al een tijd geld bij en dat is commercieel gezien niet handig. Een winkel is nou eenmaal een commerciële entiteit. Verder lezen Hondenleven: Ik wil schrijven, en ik schrijf.

Geplaatst op Geef een reactie

Opheffingsuitverkoop? Ja, je leest het goed.

Ja, je leest het goed. Hondencadeautjes.nl gaat stoppen. We houden opheffingsuitverkoop.

Waarom

Waarom gaan we stoppen met hondencadeautjes.nl? Het is niet omdat we er niet meer in geloven. Het is ook niet omdat we er geen zin meer in hebben. En het is ook niet omdat we failliet zijn. De reden is eigenlijk heel eenvoudig: tijd.

Tijd

Het kost heel veel tijd en energie om een webshop tot een succes te maken. Zeker met de doelstellingen die wij ons stelden: Goede producten verkopen waar we zelf achter durven staan. Het zoeken naar producten kost tijd, de administratie kost (veel) tijd, het voldoen aan alle (continu veranderende) regels voor een webshop kost tijd en de marketing kost tijd.

Entropie

Erna en ik hebben er veel tijd en energie ingestoken, maar meer en meer bleek dat we door onze andere werkzaamheden, hondencadeautjes niet meer de tijd konden geven die het verdiende. En dan zie je een webshop langzaam inzakken. Het is nou eenmaal zo dat iets waar je geen tijd meer in kunt steken, langzaam vervalt. De wet van toenemende entropie geldt ook voor webshops.

Keuzes

We vinden het heel jammer, maar soms moet een mens moeilijke keuzes maken in het leven. Die keuze hebben we nu gemaakt. Maar het is niet ondenkbaar dat we ooit weer een webshop beginnen. We hebben veel geleerd in de afgelopen jaren en een vernieuwde hondencadeautjes.nl in de toekomst is zeker niet ondenkbaar.

Bedankt!

We bedanken al onze klanten en we zijn ontzettend blij op de positieve reacties die we via Webwinkelkeur hebben mogen ontvangen. Dat heeft ons de afgelopen jaren ontzettend goed gedaan. Rest mij nog te zeggen dat we vanaf nu de opheffingsuitverkoop starten, dus sla je slag!

Warme groet en wellicht tot ziens in de toekomst,

Erna en Henk

Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: Tochtstrip

Bodhi bij de voordeurWij wonen in een wat ouder huis. Het is gebouwd in 1927. In de loop der jaren is er naar mijn idee veel aan veranderd. Vooral aan de achterkant, want de bakstenen waar de achtergevel uit is opgebouwd, zijn van een veel latere datum. Zelfs van na de oorlog. Dus het huis is in de loop der tijd nogal aangepast. Verder lezen Hondenleven: Tochtstrip

Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: leuk, dat golf!

Henk bij het Pitch & Putt spelGisteren hebben Erna en ik iets gedaan wat we allebei nog nooit hebben gedaan. We hebben golf gespeeld. Waar kwam die impuls ineens vandaan? Voelden we ons plotseling aangetrokken tot de elite van de samenleving? Zoeken we aansluiting met de upper class? Of proberen we juist de ivoren torens van het golfspel van binnenuit af te breken en golf naar de massa te brengen? Niets van dat alles. Ik heb zelfs het idee dat golf allang niet meer de elitaire sport is die het ooit was. Dus er schuilen noch elitaire aspiraties noch anarchistische motivaties in de beslissing een rondje golf te spelen. Het was niets meer of minder dan een aanbieding via Social Deal die Erna tegenkwam. Verder lezen Hondenleven: leuk, dat golf!

Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: Ochtendwandeling (eentje uit de oude doos)

In verband met ons weekje vrijaf, deze week een column uit de oude doos. Deze werd gepubliceerd op 29 augustus 2019. Veel leesplezier en tot volgende week. Dan is er weer een gloednieuwe blog over ons roedeltje.

Het leven van een hond gaat niet over rozen. De dagen zijn best zwaar. De hele dag zijn we als honden druk om het de baasjes naar de zin te maken. Je eet je eten op omdat zij blij worden van een lege bak. Je accepteert de tussendoortjes zoals een schijfje banaan of een stukje wortel omdat je het baasje niet wilt teleurstellen. Behalve Blittz dan want die eet uit principe geen wortel. Dan is er natuurlijk het rennen en spelen in de tuin, ook daar probeer je zo enthousiast mogelijk te doen om het baasje vrolijk te houden. Verder lezen Hondenleven: Ochtendwandeling (eentje uit de oude doos)

Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: zweet

Fietsshirtjes in de weekRegelmatige lezers van deze blog weten het inmiddels: ik hou van fietsen. Niet het recreatief soort fietsen op zaterdag of zondag, maar het functioneel fietsen. De fiets als vervoermiddel om van a naar b te komen. De activiteit fietsen vind ik heerlijk, maar ik kom graag ergens aan, doe dan wat en fiets weer terug. Dan heb ik echt een gevoel van voldoening. Nogmaals, de activiteit van het fietsen zelf vind ik ook heerlijk. Verder lezen Hondenleven: zweet

Geplaatst op Geef een reactie

Hondenleven: klieren

Klier? Ikke?
Klier? Ikke?

Ik hoor het woord klieren nooit meer. Waarschijnlijk komt dat omdat ik niet meer in de nabijheid van kinderen van een zekere leeftijd ben. Erna en ik hebben geen kinderen en verder hebben wij ook weinig tot geen contact met kinderen. Dat vinden we ook prima zo. Veel mensen zijn automatisch gecharmeerd van kinderen. Erna en ik hebben dat niet zo. Ik kan niet voor Erna spreken, maar in mijn geval komt dat denk ik omdat ik zelf nog veel te veel kind ben. En als je kind bent ben je ook niet automatisch gecharmeerd van andere kinderen. Dan zijn het gewoon soortgenoten die of leuk of hoogst irriterend zijn. Verder lezen Hondenleven: klieren

Geplaatst op 2 reacties

Hondenleven: chips

SpipSpip heeft een nierdieet. Dat betekent dat hij speciale brokken krijgt die zijn nieren wat ontzien. Ze werken, want bij de laatste controle bij de dierenarts bleek dat zijn bloedwaarden erg goed zijn voor een hond van zijn leeftijd met een sluimerend nierprobleem. Dat is fijn. Voor ons. Voor Spip is het niet zo fijn. Hij vindt de brokken maar zeer matig te eten. Zijn bak gaat zelden leeg en zeker niet in één keer. Het gevolg is dat een toch al niet dikke whippet helemaal vel over been wordt. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Een beetje reserve mag een hond best hebben. Te dik is niet goed, maar te dun ook niet. Verder lezen Hondenleven: chips